Ορθόδοξο Πάσχα στο Βιετνάμ

http://paintingleaves.blogspot.com

PAINTING LEAVES

Ορθόδοξο Πάσχα στο Βιετνάμ

Στην παραθαλάσσια πόλη Βουνγκτάου στο Βιετνάμ τελέσθηκε η Πασχαλινή ακολουθία από τον τελώντα χρέη Γραμματέα για υποθέσεις εξωτερικού του Πατριαρχειόυ Μόσχας ιερέα Σέργιο Ζβοναργιόφ, ο οποίος έφτασε στην πόλη με την πρόσκληση της ρωσικής ορθόδοξης κοινότητας της Παναγίας του Καζάν.

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας όπως και η Πασχαλινή ακολουθία τελέσθηκαν στο Πνευματικό κέντρο της συνοικίας όπου μένουν οι Ρώσοι ειδικοί που εργάζονται στην Ρώσο-Βιετναμική επιχείρηση «Βιετσοβπέτρο», όπου προσωρινά στεγάζεται Ιερός Ναός.

Το Μεγάλο Σάββατο με την αυξημένη προσέλευση του κόσμου ευλογήθηκαν πασχαλιάτικα τσουρέκια που φτιάχτηκαν στην τοπική αρτοποιία.

Σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα παράδοση η πανηγυρική πομπή διήλθε το χώρο τη συνοικίας.
Κατά τη νυχτερινή ακολουθία παρέστησαν προσευχόμενοι οι συνεργάτες της επιχείρησης που μένουν στην πόλη Βουγκτάου και σε άλλα μέρη της χώρας, όπως και επισκέπτες από το Λίβανο και την Καμπότζη.

Μετά το πέρας της Πασχαλινής λειτουργίας παρετέθη το πασχαλινό γεύμα κατά το οποίο ο ιερέας πατήρ Σέργιος συνεχάρη θερμά τους ενορίτες με το Άγιο Πάσχα του Κυρίου και τόνισε τη σημασία της σύγχρονης ορθόδοξης μαρτυρίας σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου.

Πηγή:

http://orthodox.cn/news/20100405vietnam_en.htm

ORTHODOXY IN CHINA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s